Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Последен дебат между Макрон и Льо Пен преди балотажа в Неделя

[post-views]
Последен дебат между Макрон и Льо Пен преди балотажа в Неделя

le-pen-macronИстинска политическа битка предложиха на милионите французи пред телевизионния екран кандидатите за Елисейския дворец Еманюел Макрон и Марин Льо Пен. За победител в словесния дуел беше определен Макрон, а решителният сблъсък е в неделя, когато на балотаж ще бъде избран новият президент на Франция.
Последният телевизионен дебат преди избирателите да кажат тежката си дума продължи повече от два часа. Особено разгорещено Марин Льо Пен и Еманюел Макрон си размениха нападки по въпросите на тероризма, икономиката и европейското бъдеще на страната:

МАРИН ЛЬО ПЕН – кандидат за президент на Франция

Незабавно трябва да експулсираме всички чужденци, които са определени като потенциална заплаха за националната ни сигурност. Всички, свързани с екстремистки организации – Вън! Вън! Ще отнемем и гражданството на всички бипатриди. Знам, че сте против всяка твърда мярка, но веднъж лишени от гражданство, можем да ги върнем в родните им страни.”

ЕМАНЮЕЛ МАКРОН – кандидат за президент на Франция

„И това ще ги уплаши? Онези, които се самовзривяват… Ще ги стресне ли размахваната заплаха? Дебатът за отнемане на гражданството вече мина. Президентът на републиката искаше да го направи. Това няма да оправи нещата.“

Дискусията по икономическите въпроси прерасна във взаимни обвинения.

Льо Пен:

Еврото е валутата на банкерите, не на народа. Затова трябва да се оттеглим от употребата ѝ.“

Макрон:

Не съм съгласен с нищо, което казвате, госпожо Льо Пен. Вие сте тази, която манипулира страховете от самото начало. Вие си играете със страховете на народа. Всявате дълбок страх, великата жрица на страха е срещу мен.“

Проучване на общественото мнение след дебата посочи, че за повечето зрители центристът Макрон е бил по-убедителен от крайнодесния си опонент Льо Пен. Крайният победител ще бъде определен само след три дни. Прогнозите дават предимство на Макрон, който се очаква да получи около 60% от гласовете.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани