Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Руската намеса в политическия живот на САЩ – основен свидел по разследването пак отказа изслушване

[post-views]
Реакции в САЩ след оставката на съветника по национална сигурност

20161118164713-Michael_FlinБившият съветник по национална сигурност на Белия Дом Майкъл Флин отново отказа да предаде документи на комисията към американския сенат, която разследва намеса на Русия в президентските избори в САЩ през 2016г. Флин се позова на петата поправка на американската конституция за защита срещу самообвинения.
Едва поел поста на съветник по националната сигурност на президентa Доналд Тръмп, Майкъл Флин се оказа в центъра огромен скандал, след като излъга, че не е подържал контакти с руски официални лица. В последствие се оказа, че е един от контактите  му  е бил самия руски посланик в САЩ.
Бившият съветник по национална сигурност е сред основните свидетели на продължаващото разследване около руската намеса в американския политически живот.
Няколко комисии в Сената и Конгреса, както и ФБР работят по случая, след като американската разузнавателна общност заяви, че Русия се е опитала да повлияе на резултатите от президентските избори през 2016 в полза на Доналд Тръмп.
Москва категорично отхвърля обвиненията.
По повод отказа на Майкъл Флин да представи изисканите от него документи сенатската комисията изрази разочарованието си  да им сътрудничи.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани