Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Руската армия атакува ИДИЛ с крилати ракети

[post-views]
Демонстрация на сила: Северна Корея тества крилати ракети

v-cherno-more-boyni-kateri-poraziha-protivnik-s-krilati-raketi-moskit-19-05-2017-11-37-32Руската армия е използвала крилати ракети срещу бойците на джихадисткото движение ИДИЛ в Сирия, съобщи министерството на отбраната. Цел на ударите са били позиции на джихадистите край историческия град Палмира, се казва в съобщението на ведомството.
Руската армия е изстреляла общо четири крилати ракети. Две от фрегата  „Адмирал Есен“ и две от подводницата „Краснодар“, които са разположени в Средиземно море.
Целите са били укрития в район източно от град Палмира, където е разположена тежка военна техника и са струпани бойци на терористичната групировка, прехвърлени от Рака. Всички цели са били поразени, заяви Москва.
В съобщение на руското командване се посочва, че са информирали останали глобални и регионални сили, като САЩ, Турция и Израел за въздушните удари.
Това е втория път, когато руската армия официално използва крилата ракети във военната си операция в Сирия, която започна през есента на 2015г.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани