Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тръмп изтегля САЩ от споразумението за климата?

[post-views]
Тръмп нареди на Пентагона да създаде Космически сили

23-trumpАмериканският президентът Доналд Тръмп е готов да изтегли САЩ от Парижкото споразумение за климата, съобщиха американските медии, позовавайки се на висши държавни източници. Тръмп обяви в социалните мрежи, че ще вземе окончателното решение в следващите дни. Междувременно ООН призова да не се подценява проблемът с климатичните промени.
Пред аудиторията на Нюйоркския университет генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че прилагането на мерките от Парижкото споразумение за ограничаване на въглеродните емисии е „абсолютно необходимо“ в борбата срещу глобалното затопляне.

Антониу Гутериш – генерален секретар на ООН:

„Ако някое правителство се съмнява в глобалната воля и нуждата от споразумение, това е причината всички останали да се обединят още по-силно и да продължат в правилната посока.“

Гутериш коментира намерението на американския президент Доналд Тръмп да изтегли страната си от споразумението и припомни, че има кой да заеме ролята на световен лидер, ако Вашингтон се откаже от нея.
По време на срещата на Г-7 миналата седмица, Тръмп беше подложен на сериозен натиск да се придържа към поетите ангажименти. В самата президентска администрация все още текат спорове дали трябва да се спазва стриктно отмяната на „наследените“ от Обама политики или може да се направи компромис относно споразумението за климата.

Най-ново

Единична публикация

Избрани