Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Конгресмен от Републиканската партия беше прострелян при нападение в щата Вирджиния

[post-views]
Конгресмен от Републиканската партия беше прострелян при нападение в щата Вирджиния

otkriha-strelba-po-amerikanski-kongresmen-vyv-vashington-452358Конгресменът от Републиканската партия Стив Скалис беше прострелян при нападение по време на бейзболна тренировка в щата Вирджиния, съобщиха американските медии. Състоянието на Скалис е стабилно, а най-малко още петима пострадали са настанени в болнични заведения. Полицията класифицира случая като умишлена атака.
В ранните часове на деня, по време на тренировка на републиканците за предстоящ благотворителен бейзболен мач срещу демократите, непознат мъж откри огън срещу политиците.
Според очевидци, единствено своевременната полицейска намеса е предотвратила масово убийство, тъй като нападателят е изстрелял близо 100 куршума. Все още не е ясна съдбата на извършителя. Полицейският доклад сочи, че той е ранен и задържан под стража в болница, а според свидетелските показания виновникът е убит на местопрестъплението.
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е дълбоко покрусен от случилото се и следи развоя на събитията отблизо. Той изрази симпатиите си към пострадалия Стив Скалис и му пожела скорошно възстановяване.

Най-ново

Единична публикация

Избрани