Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

САЩ и Русия не успяха да разберат за руските дипломатически имоти

[post-views]
Военните на САЩ провеждат разузнавателен полет над Русия

САЩ и Русия не успяха да разберат за конфискуваните руски имоти на американска територията. Москва отново предупреди Вашингтон, че ако спорът не бъде решен ще предприеме реципрочни мерки.
Въпросът за конфискуваните от САЩ два руски дипломатически имота беше повдигнaт по време на срещата на заместник министрите на външните работи Томас Шенън и Сергей Рябков. След срещата им във Вашингтон руският дипломат лаконично заяви, че спорът е почти решен. Коментар от американска страна все още няма. За руският външен министър Сергей Лавров действията на американски власти са:      

lavrovПладнешки обир. Те се държат като бандити на пътя. Да ни отнемеш имота, който ни принадлежи според двустранните междуправителствени документи, на какво прилича това. И като стане въпрос да си го върнем те се придържат на принципа: което си мое си е мое, а това което е ваше ще си го поделим. Добрите хора не се държат по този начин.

Двата имота бяха конфискувани от администрацията на американския Барак Обама, като част от контрамерките след твърденията, че Русия активно се меси в американския политически живот. Според щатските служби и двете имения са използвани от руското военно разузнаване за събиране на чувствителна информация. Като част от мерките Вашингтон изгони 35 руски дипломата.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани