Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Влак катастрофира в центъра на Барселона

[post-views]
Влак катастрофира в центъра на Барселона

vlak-katastrofa-barsaДесетки бяха ранени при тежка влакова катастрофа в испанския град Барселона. Инцидентът стана в сутрешния час пик на една от основните гари в каталунската столица. Няма данни за пострадали българи, съобщиха от външното ни министерство.
Барселона осъмна в хаос. Влак, превозващ работници от близкия град Тарагона, се заби в буфера на гара „Франция“ в центъра. Според очевидци е възникнал проблем със спирането на машината. Разследването по случая вече е в ход, криминалисти изясняват причината за инцидента.
При удара повечето пътници са били прави и това е причината за големия брой пострадали – най-малко 54 души бяха ранени.  Екипите на Спешна помощ са прегледали повечето потърпевши още на перона. 20 души в по-тежко състояние бяха хоспитализирани, без опасност за живота. Сред тях е и машинистът, който е в шоково състояние, заявиха парамедиците.
Представители на местната власт инспектираха мястото на инцидента. Въпреки катастрофата, гарата, която разполага с общо 14 коловоза, продължи работата си по разписание.

Най-ново

Единична публикация

Избрани