Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кремъл гони американски дипломати и конфискува имоти

[post-views]
Заради небрежно отношение ЦРУ е изтеглило от Русия топшпионин през 2017 г.

russia-usa2Русия уведоми САЩ, че трябва да съкратят дипломатическия си персонал в страната и от началото на другия месец няма да могат да ползват няколко имота в Москва. Мярката е ответната реакция на Кремъл, след като американският Сенат одобри новия пакет от санкции срещу Русия.
До 1 септември САЩ трябва да намалят дипломатическите си служители до 455 души, с което да се изравни броят на руските представите на американски територията, съобщи  руското външно министерство прессъобщение. Русия. Отделно от 1 август американските дипломати няма да имат достъп до два имота в района на Москва – склад и вила.
 Американският Сенат одобри новия пакет санкции късно снощи. Причините са както анексирането на Крим, но най-вече руската намеса в американския политически живот, в частност президентските избори в САЩ през 2016г.
Окончателно Законът за санкциите  ще влезе в сила след подписа на американския президент Доналд Тръмп, който се обяви против новите рестрикции. Санкциите имат пълната подкрепа на американските законодатели и в двете камери на Конгреса и дори Тръмп да наложи вето, те ще го отменят. Текстът на закона дори  не дава възможност на американския президент да отменя санкции без преди това да се консултира със законодателите. Ограниченията ще засегна руския енергиен сектор, а това не се хареса и на Брюксел, заради опасността те да засегнат и европейските енергийни компании.
Русия продължава да отрича намеса в американските избори, като президентът Владимир Путин заклейми, по думите му, антируската истерия и арогантността на САЩ.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани