Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Киберпрестъпници откраднаха новите епизоди на „Игра на тронове“

[post-views]
Кибер отмъщение: След ареста на Асанж хакери подложиха Еквадор на масови хакерски атаки

cyber_attack_stock_image-100612807-origХакери са откраднали сценария на неизлъчени епизоди от хитовия сериал „Игра на тронове“, съобщиха световните медии. Представители на американския телевизионен канал HBO, който разпространява поредицата, потвърдиха, че в действителност е имало пробив в информационните им системи.
Киберпрестъпниците заявиха, че са се сдобили с терабайт и половина информация за различни продукции на телевизионния гигант, като вече са пуснали част от материалите онлайн. Хакерите заплашиха, че ще разкрият на аудиторията следващите епизоди от „Игра на тронове“. Според експерти по киберсигурност това е само върхът на айсберга.

Алън Силбърбърг – основател на компания за киберсигурност:

„Мисля, че това е едва началото. Предвид размера на откраднатото, може да изтекат много повече материали. Почти невъзможно е това да са само една или две, а дори и три телевизионни програми. Става дума за огромно количество информация, която е някъде там. Дали ще бъде публикувана или хакерите ще преговарят за връщането ѝ, никой не знае.“

Според американските медии хакерите разполагат със сценария на четвърти епизод от седмия сезон на хитовия сериал, който вече се излъчва по целия свят. От HBO заявиха, че властите си сътрудничат с няколко компании за киберсигурност в разследването на престъплението.
Припомняме, че миналата година в интернет изтекоха епизоди от шести сезон на „Игра на тронове“, но това не попречи на успеха на поредицата. Напротив, интересът на зрителите се повиши.

Най-ново

Единична публикация

Избрани