Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Николас Мадуро спря 2 телевизионни канала след призив „Подай оставка или умри“

[post-views]
Увеличава се натискът върху режима на Мадуро – САЩ наложиха санкции на Държавната петролна компания

maduroВенецуела отново си навлече гнева на съседните държави. Този път правителството беше обвинено в ограничаване свободата на словото. Националният регулатор в Каракас спря излъчването в страната на два колумбийски телевизионни канала.
Властите във Венецуела налагат цензура, твърдят от двата телевизионни канала, чието излъчване бе прекратено. Според запознати предаването е спряно, след като медиите излезли с призив „Подай оставка или умри“ към президента на Венецуела Николас Мадуро. Той от своя страна обвини Колумбия, че заговорничи срещу правителството му.

Хуан Мануел Сантос – президент на Колумбия:

„Много съжаляваме за случилото се. Това е поредната демонстрация на един режим, който не уважава свободите и ограничава правата на гражданите си. Точно затова твърдим, че този режим се е отклонил от пътя на демокрацията и функционира като диктатура.“

Властите в Каракас  не мотивираха решението си за спирането и заявиха, че действията им са законосъобразни. Припомняме, че по-рано през годината Венецуела спря и излъчването на испаноезичната версия на телевизионния гигант CNN.

Най-ново

Единична публикация

Избрани