Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Исторически успех за българските национали

[post-views]
Исторически успех за българските национали

BULGARIA Футболните ни национали сложиха край на черната серия срещу Швеция. Селекцията на Петър Хубчев победи с 3:2 шведите в световна квалификация.
Двубоят започна с по-добра игра на България и в 11-ата минутаСтанислав Манолев откри с глава след чудесно центриране на Георги Миланов. Шведите реагираха веднага и в 16-ата минута получиха малко пресилена дузпа заради нарушение на Васил Божиков. Наказателният удар на Емил Форсберг обаче бе спасен от Пламен Илиев. Малко по-късно селекционерът Петър Хубчев бе изгонен от съдията, а впоследствие Микаел Лустиг изравни с глава за 1:1. До почивката екшънът на „Васил Левски“ продължи. Нашите си върнаха водачеството след гол на Георги Костадинов, но 180 секунди преди паузата, Маркус Берг направи 2:2 след грешка на Божиков.
През втората част търпението на националите беше възнаградено и те се добраха до историческата победа. В 79-тата минута Ивайло Чочев шутира от наказателното поле и не остави никакъв шанс на Робин Олсен за крайното 3:2.
Победата ни изкачи до третото място в група А. Селекцията на Хубчев измести Холандия от тази позиция, като вече имаме актив от 12 точки. Шведите са само с пункт преднина пред нас, а убедителен лидер остава Франция. В неделя националният ни отбор гостува на Холандия в Амстердам.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани