Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пхенян подготвя нов ракетен пуск

[post-views]

Korea_flag_Изглежда ситуацията на Корейския полуостров няма да се успокои в близките дни. Докато КНДР се готви за поредния ракетен пуск Република Корея демонстрира сила. Ден след симулирането на ракетни въздушни удари по цели в Северна Корея, южнокорейската армия разигра и морска битка при един евентуален конфликт със изолирания си съсед. Южнокорейското командване предполага, че режимът в Пхенян ще изстреля поредната балистична ракета на девети септември по случай националния празник на страната. Според „Ейша Бизнес Дейл” севернокорейската мобилната ракетна установка ще бъде разположена по западното крайбрежие на страната. В същото време САЩ обявиха, че подготвят нов текст за резолюция, с която да на наложат нови санкциите на Пхенян. Сред привържениците на идеята е Германия, в лицето на канцлера Ангела Меркел.

Руският президент Владимир Путин пред форум на страните членки на икономическия блок БРИКС,осъди провокативните действия на Северна Корея, но определи налагането на нови санкции на Пхенян като безполезни.

Путин призова страните да се откажат от войнствената реторика, като препратка към предупреждението на САЩ, че имат готовност да отговорят на всяка Севернокорейска заплаха с масивна военна сила.

Китай също призова отговорните страни да седнат на масата за преговори и да се намери дипломатическо решение на ситуацията.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани