Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Унгарският премиер Виктор Орбан: Унгария няма да промени миграционната си политика

[post-views]
Международният комитет за Аушвиц каза, че е ужасен от расистки изказвания на унгарския премиер Орбан

orbanУнгария няма да промени имиграционната си политика, заяви министър председателят на страната Виктор Орбан.  Изказването на премиера дойде след решението на Съда на ЕС, който отхвърли жалбите на Унгария и Словения срещу квотното разпределение на бежанци.
Квотното разпределение на бежанци в страните членки на ЕС е задължително и е част от усилията на ЕК да облекчи Гърция и Италия. Двете страни са най-засегнати от бежанската вълна към Европа през последните няколко години.
В интервю за националното радио унгарски премиер Виктор Орбан заяви:

„Ние трябва да вземем предвид решението на съда, защото не искаме да подкопаваме основните на ЕС, а уважаването на закона е в основата на блока. Решението на съда обаче не е причина ние да променим нашата политика, която отхвърля миграцията.“

Орбан коментира и писмото на председателят на ЕК Жан Клод Юнкер, в което се намеква, че изпълнителният орган на ЕС може обвърже еврофондовете за страната с приемането на бежанци по квотната програма. За унгарския премиер подобно нещо би било неморално. Освен Унгария и Словения Полша и Чехия също обявиха, че няма да приемат бежанци, независимо от предупреждението на ЕК за парични наказания.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани