Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Флорида се съвзема след урагана „Ирма“

[post-views]
Флорида се съвзема след урагана „Ирма“

991-ratio-irma-floridaАмериканският щат Флорида започна постепенно да се възстановя от последици причинени от ураганът „Ирма“. Близо 6, 5 милиона души или две трети от цялото население на щата са без електричество, затова и възстановяването му е сред ключовите приоритети на властите.
Последиците от урагана Ирма можеше да е катастрофални, независимо от това ситуацията във Флорида остава критична. Това е заключението на властите ден след като щата беше пометен от една от най-силните бури през последните две десетилетия. Най-тежка е ситуацията на островите от архипелага Флорида Кийс, които преживяха цялата мощ на бурята. Независимо, че „Ирма“ е отслабна до тропическа буря, властите издадоха ново предупреждение към хората.

Рик Скот – губернатор на щата Флорида:

„Много е важно преди да се приберете по домовете си да се свържете с местните власти, за да проверите да ли е безопасно. Независимо,че бурята отмина, това не означава, че може да се приберете. Из целия щат има повалени електрически стълбове, наводнени или непроходими пътища от отломки“.

Бурята причини големи наводнения, като на много места водата все още не се е отдръпнала. За късмет на прогнозите за мащабни разрушения не се оправдаха, като според този жител на щата, основни проблем е липсата на ток.

„Извадихме късмет. Водата не  е успяла да влезе в къщата. Взехме всички предпазни мерки и смятам, че си е заслужавало. Чух, че някои къщи в района не са извадили този късмет и са наводнени. Ще се радвам да възстановят електричеството. „

Ден след стихията започнаха и първите спасителни операции по издирването на оцелели. Независимо от препоръката за евакуация около 10 хиляди души на островите Флорида Кийс са предпочели да посрещнат „Ирма“ в домовете си. Екипите вече започнаха проверка дали 42 -та моста, които свързват островите със сушата са проходими. До този момент е потвърдена смъртта на най-малко 4 ма души.
Преди да удари Флорида ураганът Ирма отне живота на най-малко 37 души и нанесе колосални по размерите си материални щети на много острови в Карибския басейн.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани