Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Европейски лидери посетиха отвъдокеанските си територии на Карибите

[post-views]
Европейски лидери посетиха отвъдокеанските си територии на Карибите

makron-karibi-irmaФренският президент Еманюел Макрон посети френската част на остров Св. Мартин, която буквално беше срината до основи.
Държавният глава обеща да възстанови острови френските острови на Карибите, възможно в най-кратки срокове, но с няколко промени:

makron„Не искам да възстановя автентичната инфраструктура на Св. Мартин. Това, което се случи има връзка със състоянието на  сградите, остарялата инфраструктура на битовите услуги, като водопроводи и електропроводи. Това планиране вече не отговаря на рисковете. Затова искам да направя от остров Св. Мартин модел и за другите острови.“

С френския президент пристигнаха и десетки тонове, храни, лекарства и неща от първа необходимост. Макрон обеща до дни да пристигне допълнително хуманитарната помощ.
Сред първите европейски политици посетили Карибите беше холандският крал Вилем Александър, чиято визита продължава.
През деня на остров Барбадос пристигна и британският външен министър Борис Джонсън, който ще се отправи към британските острови Туркс и Кайкос, също тежко пострадали от бурята.
Ураганът Ирма отне живота на над 40 души, като причини материални щети на Карбите и американския щат Флорида, които според предварителните изчисления възлизат на десетки милиарди долара.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани