Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пореден терористичен акт – взрив разтърси метростанция в Лондон

[post-views]
Пореден терористичен акт – взрив разтърси метростанция в Лондон

ANGLIA POLICEЕксплозия разтърси рано тази сутрин метростанция „Парсънс Грийн“ в Югозападен Лондон. Случаят се разглежда като терористичен акт, съобщиха представители на британската полиция. Според властите при инцидента няма жертви, а 22-ма ранени бяха настанени в болница. Няма данни и за пострадали български граждани, съобщиха от МВнР.
Екипи на полицията, пожарната и спешна помощ се отзоваха на сигнал за пожар в мотриса, намираща се на лондонската метростанция „Парсънс Грийн“, около 8 часа и 20 минути местно време. По-късно Скотланд Ярд потвърди, че самоделно взривно устройство е експлодирало в сутрешния час-пик, заради което е настъпила паника. Няма тежко пострадали при взрива, а част от пътниците са получили лека степен лицеви и телесни изгаряния.
Снимки от мястото показват възпламенена бяла кофа и пазарски торби. Според очевидци именно от там е дошла експлозията, но властите отказаха да разкрият подробности за инцидента.
Влаковете по цялата линия на метрото бяха спрени, а станцията остана затворена, след като беше открита и обезвредена втора бомба. Местната полиция продължава разследването на взрива, разчитайки на експерти от службите за сигурност МИ5 да добавят разузнавателен опит по случая.
Британският премиер Тереза Мей изрази съпричастността си с пострадалите при инцидента и благодари за бързата и смела реакция на службите при поредния терористичен акт. Тя свика и извънредната правителствена комисия „Кобра“.
Кметът на Лондон Садик Хан призова за спокойствие и заяви, че градът никога няма да склони глава пред тероризма. Външният министър Борис Джонсън предупреди, че се спекулира със значимостта на случилото се в петък сутринта.

Най-ново

Единична публикация

Избрани