Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нов ураган от 5 категория вилнее на Карибите

[post-views]
Нов ураган от 5 категория вилнее на Карибите

92689a05a43d54bb69d13d9e70da43a2f0ffd6ba39da0b5167b67922c2025e8e_4103929Карибските острови са изправени пред нова заплаха. Седмица след опустошителния ураган „Ирма“ в района се образува нова буря – „Мария“. Природната стихия вече нанесе тежки поражения на Доминиканската република. 
„Мария“ е вторият ураган от пета категория, който връхлита Карибските острови от началото на месеца.
Доминиканската република е първата жертва на бурята. Министър председателят на бившата британска колония Рузвелт Скерит написа на страницата си във „Фейсбук“, че „доминиканците са загубили всичко, което може да се купи с пари“ и призова за помощ под всякаква форма.
„Чакаме да утихне, за да направим оценка на щетите. За сега няма информация за жертви“, написа още премиерът на Доминиканската република.
Малко, след като удари островната държава ураганът Мария отслабна до четвърта степен, но с ветрове от 260 км в час. Метеоролозите очакват в близките няколко дни бурята да запази силата си, когато трябва да връхлети Пуерто Рико и Вирджинските острови – също тежко пострадали от урагана „Ирма“.
Като предпазна мярка властите на френската островна група  Гваделупа вече разпоредиха евакуация от рисковите зони.
Властите в американския щат Флорида също издадоха предупреждение, че ураганът  „Мария“ може да причини нови наводнения по крайбрежието.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани