Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Втори атентат за месеца на ИДИЛ в Дамаск

[post-views]
Путин да се откаже от Асад или Студената война се завръща

20-syria

Трима полицаи бяха убити и шестима души ранени при троен самоубийствен атентат в сирийската столица Дамаск. Джихадисткото движение ИДИЛ пое отговорността за атаката.
Това е второто терористично нападение за месеца срещу сирийската столица Дамаск, за което джиахдситкото движение ИДИЛ поема отговорност.
Военни експерти очакват подобни атаки да зачестят чувствително, докато терористичната организация продължава да губи територии и позиции в Сирия и Ирак.
Междувременно подкрепяните от САЩ бунтовнически сили, които воюват срещу джихадистите в Сирия, съобщиха, че са на път да освободят окончателно град Ракка, който се сочеше за столица на т.нар „Ислямска държава.“
Командването на кюрдите пешмерги, които са гръбнакът на започналата това лято операция, твърди, че в града са останали не повече от 400 бойци на движението – предимно чуждестранни наемници.
Джихадисткото движение е притиснато и от сирийските правителствени сили в провинция Деир Ал Зор, където ИДИЛ продължава да контролира обширни области.
Междувременно редица неправителствени организации призоваха за хуманитарна помощ, заради появилата нова бежанската вълна, защото издигнати лагери вече са препълнени.

препълнени.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани