Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Българските ВВС изпълняват мисиите и задачите си

[post-views]
Българските ВВС изпълняват мисиите и задачите си

5-canko-stoykovПоздравление от командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков до личния състав на Военновъздушните сили по случай празника – 16 октомври.
В началото на 21 век реалностите ни поставят на нови, невиждани досега изпитания. Променят се военните технологии, развиват се комуникационните и информационните средства, икономическите връзки и взаимоотношения, променят се междудържавните отношения и моделите на национално и над-национално управление.
В тези условия българската бойна авиация продължава да изпълнява мисиите и задачите, определени й в Стратегията за национална сигурност – отбранителни, за поддържане на мира и сигурността, хуманитарни, спасителни, интеграционни и социални. Трудно, понякога с нечовешки усилия на целия личен състав, на всички специалисти, на всички родове войски – авиация, инженерно-технически състав, ЗРВ, РТВ, свързочници, логистици, ние изпълняваме дълга си към Родината. И на мен много ми се иска да вярвам, че Президентството, Народното събрание и правителството оценяват нашия труд и професионализъм и ще намерят пресечната точка на националния интерес, на народния интерес за продължаване на процедурата за закупуване на нов тип боен самолет. Че ще намерят сили и воля да насочат процесите в Българската армия към по-добро в името на сигурността и просперитета на държавата.
А на вас, скъпи колеги – поклон и благодаря! 
Благодаря за силата на волята, за вярата, за любовта, благодаря за професионализма! Благодаря, че нито за миг не се предавате и  работите с мисълта за България! Благодаря на семействата ви, които ви следват неотклонно, понасяйки всички неволи! Честит празник!

Най-ново

Единична публикация

Избрани