Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Местните избори в Македония – убедителна победа за социалдемократите на Заран Заев

[post-views]
Местните избори в Македония – убедителна победа за социалдемократите на Заран Заев

zaevУправляващият в Македония Социалдемократически съюз на премиера Зоран Заев спечели убедително местните избори в неделя. Според предварителните резултати кандидатите на социалдемократите водят в 49 общини, за сметка на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, която води в 10 общини.
Централната избирателна комисия на Македония обявя изборния ден за успешен, въпреки съобщенията за няколко технически проблем в изборния ден.
Подобна оценка даде и вътрешното министерство на страната, според което изборите са преминали мирно и без сериозни нарушения на обществения ред.
След като излязоха първите частични резултатите македонският премиер Зоран Заев благодари на привържениците и разчете победа, като доверието на хората към обявените от него политики за растеж и развитие, както ускореното приемане на Македония в ЕС.
Албанските партии в Македония, които са коалиционни партньори на социалдемократите, също се представиха добре, Демократичният съюз за интеграция води 12 общини.
Изборите се смятат за провал за доскоро управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ, която обяви, че гласуването било белязано от многобройни нарушения.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани