Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Изключиха акаунта на Тръмп в „Туитър“

[post-views]
Изключиха акаунта на Тръмп в „Туитър“

TRUMPАмериканският президент Доналд Тръмп остана без акаунт в любимата си социална мрежа Туитър. Профилът му временно беше изключен от служител, малко преди да напусне компанията, признаха американският IT гигант.
Профилът на Доналд Тръмп в Туитър се радва на над 41 милиона последователи в социалната мрежа.
В продължение на 11 минути всеки, който е искал да посети профила му, е получавал съобщение на браузера си, че подобен профил не съществува.
Изчезването на акаунта стана повод за спекулации и дори конспирации в интернет. Според някои потребители са хакнали лидера на свободния свят, а според други  – Туитър най-накрая се е осмелила да блокира профила му.
Първоначално от Туитър съобщиха, че деактивирането на профилът на Тръмп е „човешка грешка“, но после признаха, че служители малко преди да напуснат са го спрели умишлено.
Доналд Тръмп е известен със своята активност в социалната мрежа, която той използва като неофициална трибуна, в която защитава своите виждания и водената от него политика.
Често с постовете си си навлича критика, като сред най-противоречивите му изказвания беше заплаха за война срещу Северна Корея.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани