Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Триумф: Падна последният град под контрола на ИДИЛ в Ирак

[post-views]
Турски войник е бил убит в Северен Ирак, а трима са ранени

irakИракската армия обяви, че е превзела последния град под контрола на ИДИЛ –  Рауа, който се намира в провинция Анбар. Властите определиха успеха, като началото на края на терористичната организация на територията на страната.
Операцията по освобождаването на град Рауа започна през уикенда, като последната фаза стартира тази сутрин местно време.
Премиерът на Ирак Хайдер Ал Абади приветства бързия успех на иракските сили за сигурност и съобщи, че са успели да си върнат града за няколко часа.
В района на обширната провинция Анбар има още няколко малки огнища на съпротива и е въпрос на време и те да бъдат неутрализирани, според иракското командване.
В същото време джихадиското движение ИДИЛ е на път да загуби всички градски населени места, след като Сирийската армия е на път да си върне и град Букамал, който е последният бастион на терористите на територията на Сирия.
Независимо, че Халифатът на лидера на ИДИЛ Абу Бакр Ал Багдади се топи с всеки изминал ден експерти по сигурността предупреждават, че това не трябва да се смята като разгром на организацията. Според тях много от чуждестранните бойци ще се върнат в родините и представляват реална опасност за сигурността в тях.  

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани