Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Владимир Путин и Башар Ал Асад обсъдиха бъдещето на Сирия

[post-views]
Путин: Всеки, която се осмели да нападне Русия с ядрено оръжие, ще бъде заличен от лицето на Земята

PUTINРуският президент Владимир Путин призова за намирането на политическо решение на конфликта в Сирия, след срещата си със сирийския си колега Башар Ал Асад в град Сочи.  Визитата на Асад идва в навечерието на срещата на върха между лидерите на Русия, Иран и Турция, посветена на продължаващата от 6 години гражданската война.
Срещата между Владимир Путин и Башар Асад е продължила около четири часа. Руският президент е казал на сирийския си колега, че е дошъл момента, в който военните операции трябва да бъдат заменени от стартирането на политически процес.

Владимир Путин – президент на Русия:

„Благодарение на руската армия, Сирия беше спасена като държава и беше направено много да се стабилизира ситуацията. Надявам се в близко бъдеще да завършим войната срещу тероризма в Сирия“.

С включването на Русия в конфликта в края на 2015година, реално  беше обърнат хода на войната в полза на режима в Дамаск.
Посещението на Асад става в навечерието на срещата в Сочи, между лидерите на Русия и Иран, които подкрепят Дамаск и Турция, която е на страната на умерената опозиция.
Трите страни от месеци се опитват да намерят решение на сирийския конфликт. На фона на техните усилия обаче въоръжените сблъсъци продължават.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани