Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Трети турнир в памет на генерал Ненов

[post-views]
Трети турнир в памет на генерал Ненов

Автор: О.з. полковник Боян Алексиев
23668747За третия турнир по тенис в памет на генерал-майор Ненко Ненов, бивш командир на Сухопътни войски, в Пловдив дойдоха 6 отбора – ВВС, ВМС, СВ, 68-а бригада „Специални сили”, Фондация „Нейко Ненов” и „Приятели на Нейко Ненов”. Момчетата бяха от София, Карлово, Белене, Казанлък, Стара Загора, Шумен, Варна, Бургас и Асеновград. Всички показаха на кортовете любовта към играта, която генерал Ненов е практикувал. Турнирът бе на високо ниво, а с държанието си на корта, със спортсменската си игра, с уважението към противника момчетата показаха, че са достойни наследници на генерал Ненов.
От признателност към това, което е постигнал в своя офицерски живот генерал Ненов, в Пловдив бяха началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, главният секретар на президента Румен Радев – о.р. полковник Димитър Стоянов, командирът на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов.
Турнирът тази година бе под патронажа на ВВС, като приветствено слово към участниците поднесе началникът на щаба на ВВС полковник Сергей Белкинов. Той показа на всички и с играта си, че въпреки многото професионални задължения успява да намери време и да поддържа своето здраве чрез практикуването на тази прекрасна игра.
Имаше победители и победени, но има и нови идеи за 2018 г. – турнирът да се разшири и в него да вземат участие нови структури от държавата. Домакини през 2018 г. ще са 68-а бригада „Специални сили”. 

Ето и класирането:
1. „Приятели на Нейко Ненов”
2. Сухопътни войски
3. Фондация „Нейко Ненов”
4. Военноморски сили
5. 68-а бригада „Специални сили”
6. Военновъздушни сили

Най-ново

Единична публикация

Избрани