Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бивш македонски министър отива на съд

[post-views]
Блокади в Северна Македония заради протести срещу френското предложение

makedonia2-212919-810x036 души, сред които и бившият македонски министър на вътрешните работи и директор на Бюрото за обществена сигурност – Митко Чавков, са обект на съдебно преследване, съобщи Македонската прокуратура за организирана престъпност и корупция. Причина за образуване на производството е „терористично застрашаване на конституционния ред и сигурността“ в местния парламент на 27 април тази година.
Македонската прокуратура заяви, че е завършила досъдебното производство и след анализ на събраните доказателства, е разпоредила следствие срещу лицата, заподозрени в застрашаване на националната сигурност.
Министерството на вътрешните работи на Македония потвърди за извършени редица арести на ключови фигури, участвали в безредиците в парламента през април. Освен бившият министър Митко Чавков, сред задържаните са и депутатите Кръсто Муковски и Жаклина Стефановска, както и актьорът Владо Йовановски.
Припомняме, че на 27 април тази година македонският парламент стана арена на масови сблъсъци, след като за негов председател беше избран етническият албанец Талат Джафери. По това време Чавков ръководеше оперативния щаб на МВР и според негови подчинени в продължение на два часа той не е дал нареждания за полицейски действия и така е поставил в опасност живота на нападнатите депутати и журналисти.

Най-ново

Единична публикация

Избрани