Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

След влаковата катастрофа в САЩ – превишена скорост причинила трагедията

[post-views]
След влаковата катастрофа в САЩ – превишена скорост причинила трагедията

VLAK USA Най-вероятната причина за влаковата катастрофа в САЩ, при която загинаха най-малко трима души, е превишена скорост. Това стана ясно от предварителното разследване около трагедията в щата Вашингтон.
Пътническият влак, който е пътувал от Сиатъл за Портланд се е движил с 130 км в час в отсечка, в която максималната скорост е била 50 км в час. Това показват предварителните данни на разследването.
72 души пострадаха при инцидента. По-голямата част от ранените са в критично състояние в болница. Властите не изключват броят на загиналите да се увеличи.
Влакът Амтрак излетя от жп надлез край град Дюпорт в понеделник вечерта българско време и се разби на една от най-натоварени магистрали в страната. При катастрофата пострадаха 5 автомобила и два камиона. Няма данни за загинали шофоьри.
Междувременно националният борд за безопасен транспорт в САЩ обяви, че също разследва случая, след като стана ясно, че по жп линията не била инсталира система, която автоматично задейства спирачките, ако влакът се движи твърде бързо.
Според федералните закони всички жп линии, по които се движат пътнически влакове, трябва да имат подобна система.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани