Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЕС с нов краен срок за Великобритания – Преходният период след БРЕКЗИТ да бъде до 31 декември 2020г.

[post-views]
Експерти на Острова предупреждават: Брекзит без сделка ще удари сигурността и икономиката

brexitПреходният период след излизането на Великобритания от ЕС трябва да бъде до края на 2020г.  Това препоръча ЕК в доклад, в който се подчертава още, че по време на този период Лондон ще запази всички си права и задължения като член на ЕС.
По време на първата фаза по преговорите между ЕС и Великобритания за Брекзит, британският премиер Тереза Мей официално поиска преходния период да продължи две години, след напускането на Обединеното кралство през март 2019г.
В последния доклад на ЕК се казва още, че Лондон ще продължи да спазва всички съществуващите правила и закони в ЕС без да има право да ги променя.
Това провокира остра реакцията на депутати от управляващата консервативна партия, които твърдят, че по време на преходният период Великобритания ще се окаже колония на ЕС. Опасенията, които британският премиер Тереза Мей побърза да отхвърли.
Само преди дни двете страни успяха да постигнат първия реален пробив по преговорите по развода, след като лидерите на ЕС дадоха зелена светлина да започне втората фаза по тях, а именно бъдещите търговски отношения. Очаква се това да стане в първите седмици на 2018г.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани