Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Епъл“ се извини за умишлено забавяне на старите си модели „Айфон“

[post-views]
„Епъл“ се извини за умишлено забавяне на старите си модели „Айфон“

Технологичният американски гигант „Епъл“ се извини, след вълната от критика, предизвикана от признанието му, че умишлено забавя работата на старите си модели „Айфон“. От компанията обещаха да вземат мерки, с които да върнат доверието на хората.
Част от мерките предвиждат, компанията да намали наполовина цената при замяната на старите батерии, за всички притежателни на смарттелефони от „Айфон 6“ или по-нова версия на апарата.
„Епъл“ обяви още, че много скоро ще разпространи софтуерна актуализация, която ще помогне на потребителите да следят живота на батерията на телефоните си.
„Епъл“ потвърди подозренията на мнозина собственици на „Айфон“, че на софтуерно ниво нарочно забавя работата на старите модели смартфони. В официално изявление компанията посочва, че по този начин се удължава животът на батерията на устройствата и ги предпазва от внезапно изключване.
„Епъл“ призна за практиката, след като потребител на форума „Reddit” направиха тестове на производителност на телефони със стари и чисто нови батерии и разликата се оказа огромна. Тестовете бяха потвърдени и от други независими източници.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани