Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Международна хроника

World News PreviewВтори референдум за Брекзит. Подобна идея дойде от бившия председател на британската партия за независимост ЮКИП Найджъл Фарадж, който е един от най-върлите привърженици на излизането на Великобритания от ЕС. Тази и още новини от света в следващата хроника.

Евроскептикът Фарадж: Има нужда от втори референдум за Брекзти

Евроскептикът смята, че са с ново допитване, ще се сложи край на цитирам „вайкането“ на политици, които не могат да приемат резултатите от първия вот. Фарадж е смятан за един от архитектите на Брекзит и беше най-отявленият критик на хора, които предложиха да бъде отменен. Досега всички привърженици на Брекзит единодушно отхвърляха идеята за последващо гласуване, изтъквайки, че ще бъде предателство спрямо „волята на хората“, която беше изявена на референдума през 2016 г. по повод изказването на говорителят на британския премиер, който побърза да изтъкне, че не се предвижда провеждането на втори референдум.

Дързък обир в прочутия парижки хотел Риц

Крадци, въоръжени с брадви, отмъкнаха бижута за милиони от магазин в прочутия парижки хотел Риц. Петимата крадци нахлули в луксозния хотел в късния следобед и използвали  брадви, за да счупят стъклените витрини с бижута в главното фоайе. Откраднатите скъпоценности се оценяват на 4,5 милиона евро (5,38 долара). Трима от крадците са задържани, останалите двама все още се издирват.

 

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани