Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Рекорд в Германия: Над 2100 непълнолетни постъпили в армията

[post-views]
Берлин отхвърли призива на Вашингтон

Germany_Army_maloletni

Германското министерство на отбраната отхвърли обвинения, че нарушава международната конвенция за защита на деца, като набира непълнолетни за въоръжените си сили. Наскоро проведено проучване показва, все по-повече момчета и момичета се записват в Бундесвера.
Според проучването през 2017 г. в германските въоръжени сили са се записали рекордните над 2100 малолетни. За сравнение през 2016 г. те са били 1907 души, а през  2011г малко под 700. За този период с осем пъти е скочил интересът сред малолетните момичета за същия период.
Германия допуска 17-годишни лица да служат в Бундесвера с разрешение на родителите им. За тях са въведени ограничения при използването на оръжие по време на ученията, както и за изпращането им на международни мисии.
Критици на практиката обаче смятат, че тя трябва да бъде отменена. В противен случай, Германия ще загуби влиянието си в борбата срещу тенденцията на все по-бързо нарастващия брой на децата войници.
От германските въоръжени сили отговориха, че  ще преразгледат набирането на непълнолетни и дотогава временно ще преустановят практиката.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани