Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

След тежки преговори Германия е пред нова широка коалиция

[post-views]
След тежки преговори Германия е пред нова широка коалиция

Merkel_ShulcГермания може да избегне предсрочни избори. След тежка нощ на преговори двете най-големи партии християндемократите на канцлера Ангела Меркел и социалистите на Мартин Шулц стигнаха до съгласие, че отново могат да  управляват заедно.
Последният кръг от преговори е продължил рекордните 24 часа, през които представителите на двете партии постигнаха съгласие по основния план за бъдещата коалиция. Освен момент в документа е бил въпроса с миграцията.

Ангела Меркел – канцлер на Германия:

„Разбира се част от сделката е контрола и организацията на миграцията, предоставянето на убежище и интеграцията. Това беше част от най-тежката дискусия, където бяха поставени различни задачи за държавата, за регионите и за градовете, които трябва да се изпълнят. Наясно сме, че хората не ги интересува, коя част от администрацията ще е начело, а искат работеща държава.“

Пробивът дойде след като християндемократите на Меркел се съгласиха да се въведе таван от 220 броя бежанците, които Германия може да приема годишно, а той  е 220 хиляди души.

Мартин Шулц– лидер на Социалдемократическата партия:

„Решихме заедно да въведем властта на Федерална република Германия на икономическо и политическо равнище, за да превърнем отново Европа в голям проект. Изправени пред предизвикателствата на света, една силна Европа е в най-добрия интерес на Германия. Именно това ни обединява.“

Разбира се за сформирането на правителство е рано да се говори, защото договорения план трябва да получи одобрението и от членовете на двете партии. 

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани