Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Очакваме „Без милост” на София Филм Фест

[post-views]
Очакваме „Без милост”  на София Филм Фест

Fatih AkinЕкипът, който подготвя 22-рото издание на София Филм Фест през март, има амбициите да осигури срещи с разтърсващи творби на любими режисьори. „Без милост” на Фатих Акин ще бъде представен на гала прожекцията след церемонията по връчване на наградите на фестивала!
Премиерата на филма беше преди няколко месеца в официалния конкурс на Кан. Журито в КАН удостои Даян Крюгер с наградата за най-добра актриса с роля в първия немскоезичен филм в кариерата си. Селекционният екип на софийския кинофорум  е да не пропуска среща с неговите филми – „Сбогом, Берлин”, „Раната”, „Храна за душата”, а също и „Музиката на Истанбул”, „На прага на Рая” – фестивалът в партньорство с Гьоте-институт, е представял и ранните филми на талантливия германец.
Способностите на Акин като режисьор и разказвач се увеличават с всеки следващ негов филм. В „Без милост” героинята на Крюгер е решена на всичко жена, която държи на възмездие за избитото си семейство и жестоко наказание за неонацистката групировка National Socialist Underground.
„Аз се оказвам в групата на „другите” в Германия заради произхода си – споделя Фатих Акин пред сп. Variety, – имам черна коса, родителите ми са от Турция – аз съм сред перфектните мишени за ксенофобски атаки. Преди няколко години се появи списък в уебсайт на име Nuremburg 2.0 – бяха изброили политици, артисти, хора на изкуството и моето име фигурираше като мишена за неонацистите. Това ме провокира да напиша сценария и да снимам този филм – ето моя ответен удар на безумието, на което сме свидетели…”
„Това, което провокира съпреживяване на ужаса, е изпълнението на великолепната Даян Крюгер – с най-сериозната и силна роля в кариерата й до момента, в образа на храбрата, изпълнена с разрушителна емоция, непримирима Катя, която жадува за справедливост и отмъщение…”
 „The Hollywood Reporter”,
Дебора Йънг

В програмата на София Филм Фест през март ще могат да се видят и „Квадратът” на Рубен Йостлунд, „Нелюбов” на Андрей Звягинцев – още две от творбите, номинирани от Холивудската чуждестранна преса за престижните награди „Златен Глобус” за чуждоезичен филм.
Страницата подготви
Лъчезар Лозанов

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Лъчезар Лозанов

Най-ново

Единична публикация

Избрани