Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Роджър Федерер, Томаш Бердих, Тенис Сандрген и Хьонг Чунг се класираха за четвъртфиналите в Мелбърн

[post-views]
Роджър Федерер, Томаш Бердих, Тенис Сандрген и Хьонг Чунг се класираха за четвъртфиналите в Мелбърн

federer-pobedaХьонг Чунг стана първият южнокорейски тенисист, който достигна до четвъртфинал в турнирите от Големия шлем. Чунг елиминира шесткратния шампион и поставен под номер 14 Новак Джокович (Сърбия) със 7:6(4), 7:5, 7:6(3) след 3:21 часа игра. 58-ият в световната ранглиста азиатец пропиля аванс от 4:0 гейма в първия сет, който в крайна сметка стигна до тайбрек, в който Чунг доминираше. Във втората част южнокореецът отново поведе с 3:0 гейма, но позволи да бъде застигнат. Сетът отиваше към нов тайбрек, но с няколко страхотни отигравания Чунг стигна до пробив в 12-ия гейм и удвои преднината си. Джокович откри третата част с пробив, но съперникът му обърна до 3:1. Сърбинът веднага върна брейка и сетът пак трябваше да бъде решен с тайбрек. В него Чунг поведе с 3:0 с два мини-пробива, но Джокович изравни за 3:3. Последваха няколко изключителни отигравания на азиатеца и със серия от четири поредни точки той триумфира.
Южнокореецът ще играе на четвъртфиналите срещу дебютанта в основната схема в Мелбърн Тенис Сандгрен (САЩ). Сандрген достигна за първи път в кариерата си до четвъртфиналите на турнир от Големия шлем. 26-годишният Сандгрен пласира 20 аса и надделя над поставения под номер 5 Доминик Тийм (Австрия) с 6:2, 4:6, 7:6(4), 7:9(7), 6:3 след почти четири часа игра, за да достигне до голямата осмица на Откритото първенство на Австралия по тенис. За 97-ия в света в света американец това е едва трето участие в основната схема в турнирите от Шлема и дебют в Мелбърн, като досега той нямаше нито една победа.
Роджър Федерер се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия за 14-и път в кариерата си след победа над Мартон Фучович с 6:4, 7:6(3), 6:2. Защитаващият титлата си швейцарец спести усилия и не изигра най-добрия си мач, което му създаде трудности в първите два сета срещу 80-ия в света унгарец, но успя да приключи мача в три сета и на четвъртфиналите очаква чеха Томаш Бердих, който за седми път в последните осем години ще играе на четвъртфинал след лесна победа над италианеца Фабио Фонини с 6:1, 6:4, 6:4.

Най-ново

Единична публикация

Избрани