Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Катастрофа в САЩ: Влак с Републикански конгресмени блъсна камион

[post-views]
Катастрофа в САЩ: Влак с Републикански конгресмени блъсна камион

USA_katastrofaЕдин човек загина, а друг пострада тежко при катастрофа между камион за боклук и влак, превозващ група американски конгресмени от Републиканската партия. Инцидентът стана в източната част на САЩ, близо до град Шарлотсвил, в щата Вирджиния. При сблъсъка не са пострадали членове на Конгреса, съобщиха от Белия дом.
Късно в сряда чартърен влак на Републиканската партия блъсна камион за отпадъци, докато последният се опитвал да пресече ЖП-линията. Шофьорът на камиона е загинал. Това потвърдиха от Белия дом и допълниха, че никой от конгресмените и техните спътници – сътрудници и членове на семействата им, не е пострадал при катастрофата. Говорителят на Камарата на представителите Пол Раян също е невредим.
Официалната версия потвърди и сенатор Бил Касиди, който също е бил във влака. Той обясни, че в камиона е имало трима души, един от които е загинал, втори спътник е тежко ранен, а третият е с леки наранявания. Касиди и съпругата му, както и някои от конгресмените с медицинско образование, са оказали първа помощ на пострадалите.

Най-ново

Единична публикация

Избрани