Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Денят на истината в Германия – Меркел и Шулц решават ще има ли правителство

[post-views]
Германия пред избори – Меркел победи Шулц в първи телевизионен дебат

merkel shulcХристияндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел и Социалдемократическата партия на Мартин Шулц влязоха в последния, решаващ, кръг от преговорите за формиране на широка коалиция в Германия. Евентуално споразумение между двете партии ще сложи край на политическата неяснота, която вече няколко месеца влияе върху най-голямата европейска икономика.
Част от представителите и на двете партии коментираха преди началото на разговорите, че това е „денят на истината“ и „моментът, в който ще стане ясно дали диалогът ще завърши успешно или не“.
Германският канцлер Ангела Меркел предупреди, че всяка от страните ще трябва да направи болезнени компромиси в името на окончателното формулиране на управленска програма за бъдещото правителство.
През уикенда двете партии се споразумяха да инвестират повече в изграждането на социални жилища и се съгласиха, че трябва да се търси по-справедливо корпоративно данъчно облагане в Европа. Реформите в здравното и трудовото законодателство остават темите, които може да провалят формирането на коалиция.

Най-ново

Единична публикация

Избрани