Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кремъл: Москва не е заплашвала никого, въпреки че има това суверенно право

[post-views]
Кремъл: Москва не е заплашвала никого, въпреки че има това суверенно право

Raketi_qdreno oruzie Суверенно право на Русия е да решава самостоятелно къде да разполага военните си ресурси на своя територия. Това заяви говорителят на Кремъл – Дмитрий Песков, по повод твърденията, че Москва разполага с балистични ракети „Искандер“ в Калининград.
По-рано руски и литовски източници оповестиха, че Русия е разположила  балистични ракети, които могат да пренасят и ядрено оръжие, на територията на Калининград. Москва и преди е съсредоточавала ракети „Искандер“ в анклава си, но временно и само с цел провеждането на учения. Сега властите в Литва смятат, че дислоцирането е за постоянно и предупреждават, че подобно струпване в регион, граничещ с държави-членки на НАТО, застрашава пряко половината европейски столици.
В разговор с журналисти Дмитрий Песков не коментира достоверността на информацията. Говорителят на Кремъл подчерта, че разполагането на каквото и да е оръжие или военни части на руска територия е въпрос, свързан с изключителните компетенции на държавната власт. По думите му, Москва никога не е заплашвала никого, въпреки че има това суверенно право. „Така че, няма повод за притеснение“, допълни Песков.

Най-ново

Единична публикация

Избрани