Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

След фатален инцидент спряха тестовете с безпилотни автомобили

[post-views]
След фатален инцидент спряха тестовете с безпилотни автомобили

UBERФатален инцидент с автомобил на компанията Юбер прекрати тестовете със самоуправляващи се таксита в САЩ. Тяхна кола удари в неделя вечерта, жена която в последствие почина. Това е първият случай, при който пешеходец загива след катастрофа с безпилотен автомобил.
49-годишна жена почина в град Темпе, щата Аризона, след като беше блъсната от кола на компанията за споделено пътуване Юбер, докато пресичала улицата.
Според информацията на полицията автомобилът се е движил в режим на самоуправление, като зад волана е имало и оператор от компанията. В хода на разследването до момента не е установено дали превозното средство е намалило скоростта си преди инцидента, каза сержант Роналд Елкок от местната полиция в Темпе.
Подобни превозни средства се тестват в целия свят. Технологията, която използва сложни компютърни системи, лазери, радари и сензори, за да направлява автомобила в трафика, беше определяна като революционна. Случилото се ще наложи задълбочено проучване и може да попречи за успешното ѝ въвеждане в САЩ, отбелязаха местните медии.

Най-ново

Единична публикация

Избрани