Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев участва във ВИП деня на учението „Dacian Lancer 18” в Румъния

[post-views]
Началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев участва във ВИП деня на учението „Dacian Lancer 18” в Румъния

20180322_123610_1Началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев участва днес, 22 март, в Деня за високопоставени гости на командно-щабно компютърно подпомагано учение „Dacian Lancer 18”. То се проведе в Националния център за съвместна подготовка в Чинку, Румъния и в него участваха български военнослужещи от Втора механизирана бригада – Стара Загора. 
Целта на „Dacian Lancer 18” бе проверка на бойната готовност и сертифициране на щаба на многонационалната дивизия „Югоизток“. На финала на учението се проведе церемонията за връчването на сертификат за придобиване на пълни оперативни способности. 
Сред гостите бяха министърът на отбраната на Румъния Михай-Виорел Фифор, началникът на Генералния щаб на Румъния генерал Николае Чука, командващият на Съвместното командване на силите на НАТО в Неапол адмирал Джеймс Фого, заместник-командирът на Сухопътното командване на НАТО в Измир генерал-лейтенант Паоло Руджиеро, командирът на Корпуса за бързо развръщане в Турция генерал-лейтенант Мехмет Дайсал.

Източник: https://www.mod.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани