Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Заложническа криза във Франция: Терорист уби най-малко 3 души в супермаркет

[post-views]
Заложническа криза във Франция: Терорист уби най-малко 3 души в супермаркет

police_franЗаложническа криза се разигра в Югозападна Франция. Най-малко трима души бяха убити от мъж, заявил принадлежността си към терористичната групировка ИДИЛ. Той окупира супермаркет в град Треб. При мащабна антитерористична операция нападателят е ликвидиран от въоръжен служител на реда.
Случаят е сериозен, с много ранени и има всички белези на терористичен акт, заяви пред местните медии френският премиер Едуар Филип.
Малко преди обяд край известен супермаркет в Треб се чули изстрели. На мястото бяха изпратени над сто служители от най-елитните полицейски части. В хода на операцията районът остана отцепен. За щастие по-голямата част от служителите и клиентите на магазина са успели да избягат своевременно, съобщиха от полицията и допълниха, че извършителят, за когото се предполага, че е от марокански произход, отдавна е познат на службите. Междувременно стана ясно, че малко по-рано същият заподозрян е прострелял полицай в близкия град Каркасон.
Според информация, изтекла в местните медии, преди да бъде убит похитителят е предявил искане да бъде освободен Салах Абдеслам – един от главните организатори на серията терористични актове, извършени в Париж през 2015 година при които загинаха 130 души.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани