Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Огнен ад в Русия: Десетки загинаха при пожар в мол

[post-views]
Огнен ад в Русия: Десетки загинаха при пожар в мол

pojar rusia mol

Най-малко 64-ма души загинаха при пожар в търговско-развлекателен център в руския сибирски град Кемерово. По-голямата част от загиналите са деца. Най-малко 10 души са в неизвестност, като шансовете да бъдат открити живи са минимални, съобщават властите.
Пожарът в търговско-развлекателния център „Зимная вишня“ е започнал на четвъртия етаж, където са разположи няколко киносалона, ресторант и детски игрални зали. Причините за трагедията се изясняват. Над 600 пожарникари са участвали в гасенето на огъня, като операцията е продължила 17 часа. Според спасителните екипи пламъците са обхванали площ от 1500 кв. метра.
До този момент са открити телата на 9 души, но все още не са идентифицирани. Има съобщения и за затрупани хора под развалините на срутилата се част от покрива.

Владимир Пучков – министър на извънредните ситуации:

„Спасителните операции продължават. Екипите работят на шест смени. Претърсваме всичките пет етажа на сградата. Премахваме отломките и ще продължим, докато не отстраним всички мебели и техника от сградата.“

 

Облицовката и изолацията са отделили отровен дим, от който четири вдишвания са достатъчни, за да получиш смъртоносно отравяне. Това съобщи информационната агенция ТАСС, като се позова на източник от спасителните служби.
Властите в град Кемерово започнаха разследване. До този момент са задържани и разпитани четирима души, сред които управителят на помещението, от което се предполага, че е тръгнал пожарът.
От разказите на очевидци става ясно, че противопожарната аларма не се е включила, а служителите от мола не са реагирали в синхрон при евакуирането на хората.
Град Кемерово се намира на 3200 км от Москва и е един от най-големите миньорски градове в Сибир. 

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани