Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Контратероризъм: Задържаха предполагаем член на ИДИЛ в Италия

[post-views]
Хванаха джихадист в Полша

IDIL-TERORISTИталианската полиция задържа 23-годишен марокански гражданин заради връзки с радикалната ислямистка организация ИДИЛ. Арестът е част от мащабна антитерористична операция, която протича в цялата страна.
23-годишният натурализиран италианец е задържан в Торино. За последни два дни италианските власти извършиха серия от обиски и арести в осем града на страната, сред които Милано, Торино, Неапол и столицата Рим. Антитерористична операция е насочена срещу радикализирането на младежи в Интернет.
Фокусът на операцията е насочен срещу италианци, които наскоро са приели исляма, както и срещу чужденци, твърдят властите.
Във вторник властите в южния град Фоджа задържаха 59- годишен египтянин, който проповядвал екстремизъм и радикални интерпретация на исляма на деца.
Италия е една от малкото европейски страни, които има практиката да екстрадира религиозни екстремисти. От 2015 г. до днес властите са изгонили 264 души и за разлика от Франция, Испания, Германия и Великобритания до сега не е ставала жертва на радикалния ислям.   

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани