Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Война на железниците: Франция пред блокаж

[post-views]
Война на железниците: Франция пред блокаж

stachka_FranceФранция се подготвя за нова вълна от стачки, която се очаква да засегне сериозно жп транспорта. Срещу подготвяните от правителството реформи към железничарите се присъединяват работещите от сметосъбирането и енергийния сектор.
Стачката в железницата ще засегне близо 4.5 милиона души. Държавната жп компания Ес Ен Се Еф, предупреди пътниците да избягват да използват влакове. Индустриалните действия на железничарите ще започнат от тази нощ и ще продължат 48 часа. От профсъюза предупреждават, че стачката ще бъде подновявана на всеки пет дни през следващите три месеца. Недоволството на железничарите е провокирано от намерението на правителството да преструктурира държавната жп компания, за да намали чувствително колосалните й задължения от 65 милиарда евро. Последният подобен опит е през 1995 г., но завършва без успех, след близо месец на протести. До края на седмицата стачни действия подготвят служителите в сметосъбирането и в енергийния сектор.
Срещу готвените реформи се обявиха 11 други синдиката, сред които и авиопревозвачът Еър Франс, където настояват и за увеличение на заплатите.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани