Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Процедурата е в ход – германската прокуратура реши да екстрадира Пучдемон

[post-views]
Канада не допусна Пучдемон на своя територия – имиграционните му отказаха разрешение за пътуване

Karles-PuchdemonЕкстрадиране на бившия каталунски премиер Карлес Пучдемон поиска германската прокуратура от регионалния съд в провинция Шлезвиг-Холщайн. В следващите няколко дни магистратите ще трябва да решат дали да оставят сепаратисткия лидер в ареста докато трае разглеждането на казуса му, в зависимост от преценката си за опасността той да избяга от страната.
Държавното обвинение одобри искането за екстрадиране на Карлес Пучдемон. Прокуратурата прецени, че наличните доказателства потвърждават вината му за бунт, отцепничество и злоупотреба с държавни средства. Бившият каталунски премиер е застрашен от 25 години затвор според обвиненията, повдигнати срещу него в Испания за организирането на сепаратистки референдум.
Припомняме, че Пучдемон беше задържан на 25 март в Северна Германия по силата на европейска заповед за арест, издадена от властите в Мадрид. Той е беглец от испанското правосъдие от октомври миналата година, когато след обявяването на независимостта на Каталуния, регионалното правителство беше освободено, а областта премина под контрола на централната власт.

Най-ново

Единична публикация

Избрани