Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Британската комисия по отбрана предупреди: Европа скоро ще попадне в ракетния обсег на Пхенян

[post-views]
Руската държавна телевизия изброи цели в САЩ, които Москва може да атакува при ядрен удар

raketi-N KoreaДо 2019 г. Северна Корея ще разполага с междуконтинентални балистични ракети, които могат да достигнат територията на Обединеното кралство. За това предупреди Комисията по отбрана в британския парламент.
Доклад на комисията по отбрана в британския парламент твърди, че в следващите 18 месеца има голяма вероятност Пхенян да успее да разработи междуконтинентална балистична ракета, в чийто обсег ще попадне и Западна Европа.
Все още няма категорични доказателства, че Северна Корея може да натовари ракетите с ядрени бойни глави, посочи експертната група. Тя описа възможността за ядрена атака като малко вероятна.
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун в крайна сметка може да бъде разубеден да използва подобен тип оръжие, според британските депутати. Те го описаха като „безпощаден, но разумен“.
Комисията по отбрана предупреди и за заплахата, произтичаща от увеличаващите се киберспособности на Пхенян, особено след хакерската атака, която засегна редица здравни заведения през миналата година.

Най-ново

Единична публикация

Избрани