Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нови разкрития – скандалът с Facebook се оказа по-голям от очакваното

[post-views]
Facebook предоставя 720 000 медицински маски за борба с коронавируса

mark-zuckerberg-facebookСкандалът с Facebook се оказа много по-мащабен. Засегнатите са много повече потребители, отколкото се предполагаше, съобщиха представители на социалната мрежа и допълниха, че личните данни на близо 90 милиона души са били на разположение на компанията „Кеймбридж Аналитика“.
Британската консултантска фирма се е възползвала от личните данни на 87 милиона потребители на Facebook, а не на 50 милиона, както беше оповестено по-рано. По-голямата част от засегнатите са американски граждани.
Информацията потвърди основателят на Facebook – Марк Зукърбърг, който през следващата седмица ще бъде изслушан от Американския конгрес. Той обяви, че екипът му се е заел да подобри мерките за защита на своите клиенти и да гарантира, че личните им данни повече няма да бъдат използвани за политически или пропагандни цели.
„Кеймбридж Аналитика“ пуснала анкета сред 270 хиляди души, чрез които компанията получила достъп до личните данни на милиони други потребители. Въз основа на събраната информация политическите консултанти, работещи с предизборния щаб на Доналд Тръмп и кампанията за Брекзит, изработили софтуер за прогнозиране на предпочитанията и оказване на влияние върху избирателите.

Най-ново

Единична публикация

Избрани