Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Словесна престрелка: „Скрипал“ отново скара Лондон и Москва

[post-views]
След безпрецедентна акция по обезопасяване -Солзбъри е обявен за напълно чист от „Новичок“

scripal-UK_RusiaСлучаят „Скрипал“ отново разбуни духовете в Съвета за сигурност на ООН. Представителите на Лондон и Москва влязоха в центъра на словесна престрелка по повод достоверността на разследването на атаката в Солзбъри.
Представителят на Русия обвини британските власти, че укриват информация по случая и категоризира проведеното от тях разследване като пълно с „лъжи и противоречия“. Според Великобритания пък Москва се държи „лицемерно“.

Карън Пиърс – постоянен представител на Великобритания в ООН:

„Русия продължава да настоява да бъде включена в независимото разследване на Обединеното кралство… Както казах и преди, това е все едно пожарникар, превърнал се в подпалвач, да разследва собствения си палеж.“

Василий Небензя – постоянен представител на Русия в ООН:

„Когато слушам част от колегите си, оставам с впечатлението, че вече не сме с „Алиса в страната на чудесата“. Това ми прилича повече на „Алиса в огледалния свят“. Истината като че ли не е приоритет за нашите западни партньори.“

На фона на този „кръстосан огън“ Организацията за забрана на химическите оръжия отхвърли като несъстоятелни твърденията на Москва, че швейцарска лаборатория е открила произвеждан на Запад токсин във веществото, с което са отровени семейство Скрипал.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани