Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Протестите в Армения продължават – десетки арестувани по време на демонстрациите

[post-views]
Протестите в Армения продължават – десетки арестувани по време на демонстрациите

armenia-protests-2-525618-810x0Продължават антиправитествените протести в Армения. Властите задържаха десетки демонстранти, при опит да блокират правителствена сграда в центъра на столицата Ереван. Недоволството в страната беше провокирано от избирането на бившия президент Серж Саркисян за министър председател.
Протестите в Армения продължават седми пореден ден. Късно снощи в центъра на Ереван се събраха над 16 хиляди души, които виждат в избирането на бившия президент Серж Саркисян опит да узурпира властта.  след като в началото на втория си позволен президентски мандат, успя да прокара промени и да превърне институцията в церемониална и да даде повече правомощия на премиера. За протестиращите това уронва демократичните принципи в страната.

„Студентите имат желание да устояват правата си, защото разбират колко е важна тази битка за техните права и свободи.“

Други осъждат силовите мерки на полицията в опит контролира демонстрантите.

„Вярвам, че полицията използва неправомерна сила в опит да контроли протестиращите. Използването на граната, една от които избухна до крака ми и ме рани, просто не е приемливо. Това още веднъж показва. Че службите са готови да убиват хора.“

Независимо, че през изминалата нощ, в столицата Ереван се събраха значително по-малко хора от предишните дни, демонстрантите са твърдо решени да продължат с натиска срещу управляващите.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани