Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ВТК започва поредицата „Помни войната 1915–1918“

[post-views]
Екип на ВТК беше отличен с грамоти за два филма за ВВС

vtk-blue1На 3 май следващата седмица от 15 ч в aула „Раковски” на Военната академия в София ще се състои премиерата на първия от 6-те филма на документалната поредица на Военния телевизионен канал (ВТК) „Помни войната 1915–1918“. Тя е посветена на 100-годишнината от края на Първата световна война и има за цел да представи бойната слава на Българската армия при участието й на Македонския и на Северния фронт. 
Първият филм със заглавие „България влиза в Първата световна война“ ще се излъчи по ВТК на 6 май от 18.30 ч с повторения на 7 май от 18.30 ч и на 9 май от 15.30 ч. Следващите повторения ще са в киносалона на Националния военноисторически музей (НВИМ) в Деня на храбростта от 16  ч и в Нощта на музеите на 19 май в София. 
Продуцент на документалната поредица е Информационният център на МО в копродукция с НВИМ. Режисьор и сценарист на филмите е Мария Цветкова, а консултант полк. проф. д.н. Димитър Недялков. Главен оператор е Петър Георгиев, режисьор по монтажа е Ивелин Илиев, графичният дизайн е на Светлин Александров, а диктор – актьорът Пламен Манасиев.
В кинопродукцията участват историците акад. Георги Марков, проф. д. ист. н. Светлозар Елдъров, доц. д-р Ангел Джонев, военни експерти, сред които вицеадмирал о. р. Пламен Манушев, полк. проф. д.н. Димитър Недялков, местни жители от селища в Македония. 

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани