Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пясъчни и гръмотевични бури в Индия – бедствието взе близо 100 жертви

[post-views]
Пясъчни и гръмотевични бури в Индия – бедствието взе близо 100 жертви

IndiaСвирепи пясъчни и гръмотевични бури отнеха живота на близо 100 души в Индия. Множество други пострадаха сериозно. Бедствието връхлетя северните райони на страната Раджастан и Утар Прадеш в сряда вечерта.
Силните пориви на вятъра, заедно с гръмотевици и проливни дъждове, убиха добитък, изкорениха дървета и причиниха още много щети. Цели райони останаха без електрозахранване, след като бурята изтръгна стотици стълбове. Срутване на покриви и стени, дори на цели сгради е причина за голяма част от смъртните случаи. Домовете на много хора не устояха на стихията и се превърнаха в гробници за спящите си обитатели.
Службата за справяне с бедствията коментира, че едно от най-сериозно засегнатите места е град Агра, където се намира известният мавзолей Тадж Махал. Бурята е усетена и в столицата Делхи, където също имаше обилни превалявания. Правителството обяви, че семействата на жертвите ще получат по 40 хиляди рупии обезщетение.
Подобни катаклизми са обичайни за сезона в северните части на Индия, но никой не е очаквал да има толкова много жертви. Властите се опасяват, че броят им може да се увеличи, тъй като в следващите дни не се очаква подобряване на времето.

Най-ново

Единична публикация

Избрани