Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Развръзка: Изписаха Сергей Скрипал от болницата

[post-views]
Британски медии: Юлия Скрипал е изписана от болницата

SkripalБившият руски шпионин Сергей Скрипал е изписан от болницата. Преди повече от два месеца разузнавачът и неговата дъщеря Юлия станаха жертва на отравяне в британския град Солзбъри. Разследването на атаката продължава, съобщиха от лондонската полиция.
В началото на месец март Сергей и Юлия Скрипал бяха открити безжизнени на пейка в Солзбъри. При хоспитализирането им стана ясно, че двамата са били изложени на действието на нервнопаралитично вещество. Според британските служби то съответства на разработваното в бившия Съветски съюз вещество „Новичок“.
Юлия Скрипал беше изписана от здравното заведение още на 9 април и тя беше укрита на сигурно място. Към момента няма информация дали след изписването си баща ѝ е отведен при нея.
От болницата в Солзбъри определиха лечението на семейство Скрипал като безпрецедентно предизвикателство и коментираха, че важният етап на възстановяването им започва извън болничните стаи.
Припомняме, че случаят предизвика грандиозен дипломатически скандал между Лондон и Москва, който получи и широк международен отзвук.

Най-ново

Единична публикация

Избрани